Kayıt & Kabul Süreci

Nasıl Başvurulur?

Tüm mesleki ve teknik liselerin en popüler bölümleri arasında öne çıkan uçak, makine ve endüstriyel otomasyon odaklı bölümlerde eğitim fırsatı kaçırmamak için şimdi ön kayıt yaptırma zamanı.

Türkiye’de 300’den fazla OSB bulunsa da bu OSB’ler ile iş birliği yapan Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin sayısı oldukça az. Toplamda 39 özel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bulunuyor. Lisemizinden aralarında bulunduğu bu özel okullara giriş yapmak isteyen öğrencilerin mutlaka ön kayıt yaptırması gerekiyor.

Tüm öğrencilerinize staj imkanı sunarak onların gelecek kaygılarını azaltmak ve hayallerini kendilerine daha çok güvenerek gerçekleştirmelerine olanak sağlayarak eğitim almalarını istiyoruz.

Başvuru Süreci

1- Ön Kayıt Formu

Öğrenci bilgilerinin yer aldığı ön kayıt formu, ilk başvuru sürecinde sıralama yapılabilmesi açısından mutlaka doldurulmalıdır. Okulumuz bünyesine katılma hakkı kazanacak öğrencilerimizin Yerleştirme Esas Puanı (YEP) esas alınacak olsa da ön kayıt başvuruları YEP puanı kesinleşmeden yapılabilmektedir.

2- Kesin Kayıt Hakkı

Okulumuzda eğitim almak için başvuran öğrencilerimiz YEP puanları göz önünde bulundurularak değerlendirecek ve tercih ettikleri bölümlere puan sıralamalarına göre yerleştirileceklerdir.

3- Nakil ve Geçiş

Özel İzmir Pancar O.S.B. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine nakil olmak veya geçiş yapmak isteyen öğrencilerimiz 10. Sınıfın ilk yarı yılına kadar kurumumuza geçiş yapabilirler. 10. sınıfın ikinci yarı yılı ve sonrasında ise şehir değişikliği gibi nedenlere bağlı olarak farklı mesleki ve teknik anadolu liselerinden eğitim aldıkları bölüme nakil olabilirler.

Başvurmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Okulumuz M.E.B.'in düzenlediği Liselere Geçiş Sınavı ile öğrenci almaktadır. Fakat kontenjanımız kısıtlı olduğu için ön kayıt yapan öğrencilere öncelik tanınır.

• 8nci sınıf öğrencileri başvuru formu aracılığı ile ön kayıt yaptırabilir.
  • Başka liselerde eğitim alan öğrenciler 10ncu sınıfın ikinci döneminden önce başvuru formu aracılığıyla okulumuza nakil talebinde bulunabilir.
  • Diğer Mesleki ve Teknik Anadolu liseleride eğitim alan öğrenciler, sadece kendi bölümleri için okulumuza nakil olmak için başvuru yapabilir.

2023-2024 Yılı Kayıt & Kabul Takvimi

Erken Kayıt1 Nisan - 30 Haziran 2023