Yenilenebilir Enerji Teknolojileri

Yenilenebilir enerji teknolojileri; rüzgâr ve güneş enerjisinden elektrik üreten küçük ve büyük çaplı santrallerin kurulumu, işletilmesi, bakımı, onarımı ve arızalarının giderilmesi ile ilgili yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

Gücünü güneşten alan, hiç tükenmeyeceği düşünülen ve çevreye zarar vermeyen enerji kaynakları yenilenebilir enerji kaynaklarıdır. Bu kaynaklar güneş ışığı, rüzgâr, akan su (hidrogüç), biyolojik süreçler ve jeotermal olarak sıralanabilir. Yenilenebilir enerji, yeşil enerjidir. Güneş ve rüzgâr yenilenebilir enerji kaynağıdır. Bu teknolojiler ile günümüzde en çok ihtiyaç duyulan elektrik enerjisi üretilmektedir.

Türkiye'de bu sektör hızla gelişmekte ve bu alanda ciddi miktarda kaliteli elemana ihtiyaç duyulmaktadır.

Özel İzmir Pancar OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yenilenebilir Enerji Teknolojileri alanından mezun olan öğrenciler dilerlerse aldıkları diploma ve “İş Yeri Açma Belgesi” ile iş hayatına başlayabiliyor ya da kariyerlerini farklı alanlarda ilerletmek için eğitimlerine devam edebiliyorlar.

Bölümünden Mezun Olanlar

Yenilenebilir Enerji Teknolojileri alanından mezun olan öğrencilerimiz dilerlerse güneş veya rüzgar enerjisi sistemlerine odaklanan firmalarda, yenilenebilir enerji ile elektrik üreten santrallerde ve bu alanda yapılan AR-GE çalışmaları kapsamında iş bulabiliyorken dilerlerse de üniversite sınavlarına girerek bölümlerine uygun Meslek Yüksek Okulları için (iki yıllık) ek puan avantajından ya da Fakülteler için(dört yıllık) M.T.O.K (mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları kontenjanı)kontenjanından yararlanarak üniversite eğitimlerine devam edebilirler.