Uçak Bakımı

Havacılık, günümüzde sivil taşımacılık, lojistik ve askeri alanlarda oldukça önemli bir sektör olmakla birlikte sürekli gelişim göstermektedir. Sektörde yaşanan bu gelişim sayesinde havacılık alanında çalışan kişilere duyulan ihtiyaç artmaktadır.

Özel İzmir Pancar OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uçak Bakım alanında eğitim alan öğrencilerimiz Uçak Elektroniği Ve Uçak Gövde Motor dallarında, uçak teknisyenliği, uçuş emniyeti ve sivil havacılık kanunları konularına eğitim almaktadırlar.

Uçak Bakımı Bölümünden Mezun Olanlar

Bu alandan mezun olanlar uçak gövde-motor teknisyeni veya uçak elektroniği alanlarında kariyer yapma şansı elde ederler. Sivil havacılık yönetmeliklerine uygun bir şekilde uçakların mekanik ve elektronik kontrollerinin yapılmasını kapsayan bu meslekler, günümüzün popüler meslekleri arasında yer almaktadır.

Alan mezunu öğrencilerimiz dilerlerse Milli Savunma Üniversitesinin sınavlarına girerek askeri havacılık alanında ilerleyip astsubaylık veya subaylık eğitimleri alabilir, dilerlerse de sadece üniversite sınavlarına girerek bölümlerine uygun Meslek Yüksek Okulları için (iki yıllık) ek puan avantajından ya da Fakülteler için(dört yıllık) M.T.O.K (mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları kontenjanı)kontenjanından yararlanarak üniversite eğitimlerine devam edebilirler.

Uçak Bakımı