Geleceğe Güvenle Bakan Nesiller İçin

Özel Pancar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türkiye’nin geleceğine yön verecek gençlerimizle birlikte her zaman ileriye doğru adım atmayı hedefliyor. İzmir Torbalı Pancar Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan okulumuz, bölgeden aldığı desteklerle birlikte 1500 öğrenciye geleceğini erken dönemde planlama fırsatı sunuyor.

Lisemiz bünyesinde eğitim alan tüm öğrencilerimiz hem mesleki hem de akademik eğitim almasını sağlayarak geleceklerini hayalleriyle birlikte şekillendirmelerine yardımcı oluyoruz.

Özel Değil Özelleştirilmiş Eğitim

Özel Pancar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak her öğrencimizin geleceği için özelleştirilmiş bir eğitim planı sunmak bizim için en büyük gurur kaynağı. Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarında eğitim almanın avantajlarının yanı sıra üniversiteye hazırlık alan dersleri ile de desteklenen programlarımız, öğrencilerimize kariyerlerini deneyimleyerek şekillendirme fırsatı sunuyor. Ortaöğretimin son basamağında çocuklarımız mesleki alan eğitimi, genel müfredat kapsamında yabancı dil, matematik, fen bilimleri, Türk dili ve edebiyatı, sosyal bilimler, bilgisayar bilimleri gibi temel derslerin yanı sıra kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak sanat ve müzik, beden eğitimi ve rehberlik derslerini de alarak geleceğe tam donanımlı bir şekilde hazırlanma fırsatı buluyorlar.

1500 öğrenci kapasitesi, iki yabancı dil eğitimi, tüm öğrencilerimiz için sunulan staj imkanları ve sosyal imkanları ile liseler arasında kendi vizyoner farkını yansıtmayı temel sorumluluk olarak gören okulumuz geleceğe güvenle bakan nesiller yetiştirmek için hareket ediyor.

Özel Pancar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mezunları;

• Eğitim aldıkları mesleki alanda diplomaya,
  • İş yeri açma belgesine,
  • EUROPASS sertifika eklerine
  • Teknisyenlik unvanına sahip olurken bunların yanı sıra akademik kariyerlerinde de istedikleri yol haritasını çizebilecek donanıma sahip bir şekilde kampüsümüze veda ederler.

Mesleki ve teknik eğitimin tüm dünyada gördüğü değerin farkında olarak çıktığımız bu yolda geleceğimizi birlikte; teknolojik, donanımlı ve inovatif projelerle şekillendirmek için sürekli gelişiyoruz ve ilerliyoruz.

Vizyonumuz

Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, milli, manevi ve evrensel değerleri benimsemiş, çağın gerektirdiği birikime, teknolojiye ve donanıma sahip, bilgiyi paylaşan ve çok yönlü kullanabilen, araştırma becerisine, çevre bilincine ve doğa sevgisine sahip, mutlu ve kendisiyle barışık bireyler yetiştirmektir.

Kısa yoldan meslek edinmek ve alanında bir yüksek okula gitmek amacıyla okulumuza yönelen öğrencileri, meslekleri ile ilgili faaliyet gösteren işletmelere teknik eleman olarak yetiştiren eğitim kurumudur.

Okulumuz; mesleki alanlarda hizmet vermekte olup fonksiyonel teknik elemanlar yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bu amaçla görevimiz;

• Ülke ekonomisinde önemli yere sahip olan sanayicilerimizin hizmetlerini aksatmamak için her türlü altyapı ve destek hizmetlerini sağlamak,
  • Teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek hizmetlerin kalitesini ve sürekliliğini çevre koruma prensibiyle devam ettirmektir.

Misyonumuz

Çağdaş ilkeler doğrultusunda ülkemiz kaynaklarını kullanarak ve bu kaynakları ülke ekonomisine kazandırarak yeni ürünler ortaya koyacak bireyler yetiştirmektir. Eğitim gayemiz; sürekli öğrenen, öğrendiklerini içselleştirebilen ve üretime dökebilen, sorun çözebilen, çözüm üretebilen, çok yönlü bilgi ve becerilerle donanmış, yarına kalacak teknolojiler üreten, nitelikli ve yenilikçi bireyler yetiştirmektir. Çağdaş eğitim anlayışını öğretmen, öğrenci ve velilerimize benimseten, bilimsel gelişmeleri rehber kabul eden, kaliteli,kişilik sahibi, ülkesini ve mesleğini seven, misyonu belli nesiler yetiştiren,mesleğinde lider eleman yetiştiren bir kurum olmaktır.