Biyomedikal Cihaz Teknolojileri

Teknoloji ile birlikte en hızlı gelişen alanlardan birisi de tıp ve tüm dünyanın bu alanda elde edilecek gelişmelere gerçekten ihtiyacı var. Tıbbi teknolojilerin gelişmesi insanların ortalama yaşam ömrünü uzatmanın yanı sıra yaşam kalitesini de olumlu bir şekilde etkiliyor. İnsan yaşamının değerinin her zaman farkında olduğumuz gerçeğini unutmasak bile gelişen teknolojiler sayesinde değeri sorgulanamayan hayatları kurtarmak ve rahatlatmak mümkün oluyor.

Özel İzmir Pancar OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Biyomedikal Cihaz Teknolojileri alanında eğitim alan öğrenciler tıbbi görüntüleme ve medikal cihazlarının montaj, kurulum, bakım, onarım ve kalibrasyon gereksinimlerini karşılayabilecek nitelikte eğitim almaktadırlar.

Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Bölümünden Mezun Olanlar

Alan mezunu olan öğrencilerimiz dilerlerse eğitimlerini tamamladıktan sonra “İş Yeri Açma Belgeleri” ile meslek hayatlarına başlayabilir, dilerlerse de üniversite sınavlarına girerek bölümlerine uygun Meslek Yüksek Okulları için (iki yıllık) ek puan avantajından ya da Fakülteler için(dört yıllık) M.T.O.K (mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları kontenjanı)kontenjanından yararlanarak üniversite eğitimlerine devam edebilirler.

Biyomedikal Cihaz Teknolojileri