Makine Teknolojisi

Makine Teknolojisi Bölümü

Bilgisayar Destekli Makine Ressamlığı Dalı

Makine ve Tasarım Teknolojisi alanı ekonomik kalkınmanın temelini oluşturur. Tasarım ve üretim yapan her sektöre hitap eder. Gelişen teknoloji ve üretim teknikleri tasarım ve üretimde makinenin önemini artırmıştır. Getirisi ve katma değeri ile insanların hayatını kolaylaştıran, yaşam kalitesini yükselten en önemli unsurlardan biridir.

Makine ve Tasarım Teknolojisi alanı ekonomik kalkınmanın temelidir. Alan, ülkemizde ve dünyada hızla ilerlemektedir, getirisi ve katma değeri de ekonominin lokomotifi durumundadır. Alanda istihdam imkânları oldukça çeşitlidir.

Özel İzmir Pancar OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine ve Tasarım Teknolojileri Alanında eğitim alan öğrencilerimiz; gelecekte yeni makine tasarımları yapma, mevcut bir tasarımı analiz edebilme ve yapılan tasarımı üretime geçirebilme niteliklerine uygun eğitim görmektedirler.

Bilgisayar Destekli Makine Ressamlığı Dalından Mezun Olanlar

Makine ve Tasarım Teknolojisi alanı Bilgisayar Destekli Makine Ressamlığı dalından mezun olan öğrenciler makine üretimi yapan fabrikalarda, atölyelerde, AR-GE tesislerinde ve modelleme şirketlerinde iş bulabiliyorlar. Ortaöğretimi tamamlayan öğrenciler dilerlerse “İş Yeri Açma Belgeleri” ile meslek hayatlarına başlayabilir, dilerlerse de üniversite sınavlarına girerek bölümlerine uygun Meslek Yüksek Okulları için (iki yıllık) ek puan avantajından ya da Fakülteler için(dört yıllık) M.T.O.K (mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları kontenjanı)kontenjanından yararlanarak üniversite eğitimlerine devam edebilirler.

Makine Teknolojisi