Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri

Endüstriyel Otomasyon; endüstride otomatik üretim yapan makinelerin bakımı - onarımı, programlanması ve temel olarak imalatı, otomasyon sistemlerinin ağ yapılarını kullanarak üretimin ölçüp izlenerek denetlenmesi için donanım ve yazılım işlemleri ile ilgili yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

Günümüzde endüstriyel üretimin daha hızlı ve kaliteli yapabilmesi için insan gücünün yerini robotik sistemler almıştır. Endüstriyel otomasyon alanında ise, robot teknolojisi yaygın şekilde kullanılmaktadır. Günümüzde teknolojinin bir zorunluluğu olmuştur.

Ürün tasarımı, sistem dinamiği ve akıllı kontrol, üretim süreçlerinin gözlenmesi, modellenmesi ve kontrolü, kuvvet elektroniği, mikrosistem tasarımı ve uygulamaları, endüstriyel kontrol tasarımı, algılayıcılar ve robot sistemleri, görüntü işleme, sistemler arası iletişim ağları, yapay zekâ ve sanal gerçeklik gibi konuları içermesi nedeni ile savunma sanayii, otomotiv ve tekstil sektörleri için önemli meslek dallarının başında gelir.

Özel İzmir Pancar OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanında eğitim alan öğrencilerimiz elektronik devreler ve robotik sistemler tasarlamak, endüstriyel tasarımlar yapmak, programlanabilir kontrol sistemleri kurmak, otomasyon sistemlerine bakım yapmak ya da bu sistemlerini arızalarını gidermek gibi pek çok sayıda farklı alanda eğitim görmektedirler.

Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Bölümünden Mezun Olanlar

Alan mezunu olan öğrenciler mezuniyetleri ile birlikte “İş Yeri Açma Belgeleri” ile meslek hayatlarına başlayabilir, dilerlerse de üniversite sınavlarına girerek bölümlerine uygun Meslek Yüksek Okulları için (iki yıllık) ek puan avantajından ya da Fakülteler için(dört yıllık) M.T.O.K (mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları kontenjanı)kontenjanından yararlanarak üniversite eğitimlerine devam edebilirler.

Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri